Back


Dave van Dongen
-Drummer-click to enlarge


Dave's homepage

Dave van Dongen

Dave is in 1994 begonnen met Vliegtuigbouw. Aangezien hij in z'n vorige woonplaats al veel bezig was met modelvliegen en andere technische hobbies, blonk hij al gauw uit met zijn zelfbouw ligfiets. Dave komt uit Roosendaal (kun je een klein beetje horen) en heeft daar ook leren drummen. Op de muziekschool werd hij doodgegooid met muziek van Spandau Ballet "om ziek van te worden" zegt hij zelf.
Dave is eind 2000 afgestudeerd en werkt op dit moment als uitvinder bij FCS control Systems Hiernaast is hij te zien in één van z'n space- outfits die hij tijdens een Seventees Party in Delirium droeg. Dave ziet er misschien rustig en relaxed uit, hij is toch echt een psychopatische feestbeest.
De bandleden over Dave:
Rik
Kan ik kort over zijn (niet dat ik dat doe, maar ff voor de duidelijkheid), werelddrummer, groot inzicht in het samenspelen, weet precies waar t fout gaat en geeft dat goed aan, weet leuk te improviseren! Lust graag een pilsje maar als tie er teveel op hebt kan ie de volgende dag niet meer drummen. Als bassist kan ik er heerlijk mee samenspelen...zeker met nummers waar de drum en de bas de bovenhand hebben (zie Creep).
Jeroen
Dave is onze drummer en een te gekke ook! Meestal speelt hij met een tussentijd van 1 jaar, maar hij verleerd het niet. Nu alleen de conditie nog. 3x Basket Case is hem nog teveel. Kom op Dave, op naar de 10x!
Catran
Catran moet nog iets verzinnen
Les
Deze zeker niet onverdienstelijke drummer heeft ons vaak verrast. Was het niet om z'n drumkunsten, dan was het wel om zijn drank kunsten, net zoals de gehele bakfietsband niet bang om de fles leeg te drinken, wat voor gevolgen dit de volgende morgen ook moge hebben... (zorrie Dave, kon het ff niet laten. ;)
Desalniettemin een zeer geschikte gozert en een drummer waar menig band jaloers op kan zijn.
Arnold
Dave en ik zijn tegelijk in '94 begonnen met Vliegtuigbouwkunde. Hij is mij pas echt gaan opvallen toen ik hem met z'n zelfbouw ligfiets naar huis zag fietsen. Dat soort dingen mag ik wel en in de loop der jaren ben ik hem beter gaan leren kennen. Een veelzijdige techneut die tot mijn grote verbazing ook nog bleek te kunnen drummen. Een perfecte aanvulling voor de bakfietsband. Hij is gek genoeg om nog eens samen met mij op te treden met slechts alleen een sok om de lul. Een slimme gozer die veel te bescheiden is by the way, maar dat siert hem alleen maar.

Dave van Dongen = Drummer BAKFIETSBAND