Back


Catran Galema - Gitaristclick to enlarge

Catran Galema

Catran is een ruige bikkel uit Friesland die nogal beheerst overkomt. Doordeweeks en in het weekend is hij vaak terug te vinden in de Sloep van de "Sloeproeivereniging". Op donderdag hangt hij meestal in Delirium rond, waar hij de helft van de biervoorraad wegdrinkt.
Catran studeert, je raad het al, Scheepsbouwkunde. Hij voldoet een klein beetje aan het stereotype "eerst doen, dan pas nadenken", maar dat siert hem alleen maar. Hij staat altijd voor je klaar en is nooit te beroerd om een smerig klusje op te knappen. 's Nachts droomt hij over vele mooie creaturen waarvan een bepaald vogeltje z'n voorkeur heeft. Als je het niet begrijpt, moet je maar gewoon de volgende CD van de Bakfietsband luisteren (als 'ie klaar is).
De bandleden over Catran:
Rik
Geef deze gozer geen bier want dan wordt ie heel errug luidruchtig (net zoals mij!), heeft maar een effectje op zn gitaar en dat is de distortion!!!!Deze moet dus ook zo grof mogelijk....is niet zo kritisch als arnold maar wil wel alles precies zo spelen als em wordt uitgelegd....eigen ideen wordt zonder overleg op het podium uitgevoerd wat hilarische situaties kan geven. Drinkt meerdere flessen leeg!!!
Jeroen
Dat 'ie een vogeltje is kun je eigenlijk alleen aan z'n gitaar zien, maar je kan het beter met hem eens zijn.

Deze rustige o zo wilde gitarist met z'n scherpe opmerkingen is een onmisbare ragger in de band.
Wie bromt er zo?!?!?!
Dave
Catran is de enige scheepsbouwer in ons midden, maar wat voor een. Een bikkel van het zuiverste water, een "Old Sailor Man"! Deinst niet terug voor een barre zeiltocht of een Beerenburg, maar bier is natuurlijk ook goed. Catran steekt Jeroen naar de kroon wat betreft de titel schreeuwlelijkerd van het jaar, maar kan natuurlijk ook gewoon ouderwets goed rocken op zijn gitaar!
Les
TJILP TJILP, IK BEN EEN VOGELTJE!!!!
Hahahaha, ik zakte bijna door het podium van het lachen tijdens ons optreden in het Patronaat. Na de generale repetitie was Catran niet blij met zijn solo, dus tijdens het optreden griste hij in ene de mic uit mijn handen en begon te blÍren alsof het z'n lust en z'n leven was. In een woord GEWELDIG!!! ;) Naast deze gekke taferelen ook een te gekke swinger in zijn jaren '60 outfits, als we weer eens Delirium onveilig besluiten te maken. Drinkt dan inderdaad menig flessen leeg.
Arnold
Catran heb ik pas vrij laat leren kennen tijdens m'n studie. Ik geloof dat ik hem voor het eerst heb ontmoet toen ik bezig was met afstuderen. Vereniging BAFKIETS was net opgericht en hij zou samen met een andere scheepsbouwer even de net aangeschafte bakfiets repareren. Gezien zijn robuuste Friese achtergrond was dat hem wel toevertrouwd. Later hebben Catran, Dave en ik in een dronken bui tijdens een personeels BBQ in Delirium de Bakfietsband opgericht. Was wel lache zeg, helemaal toen het nog gelukt was ook. Ik kom niet zo vaak meer in Delirium, maar als ik er ben dan is Catran er ook, dus dat wordt meestal zuipen aan de bar en dan drinkt hij me er meestal uit. Goeie relaxte gozer.

Catran Galema = Gitarist BAKFIETSBAND